Bezoek Indonesië & Bestuurswissel

Beste Familie en Vrienden,

Afgelopen periode is er nogal wat gebeurd. Maar voordat ik daarover kort verslag ga leggen eerst een dankwoord voor jullie steun de afgelopen jaren. Zowel op het vlak van onze Stichting, maar de volledigheid gebiedt ook te zeggen, ook op persoonlijk vlak. Mijn persoonlijke en diepe dank daarvoor. De laatste jaren zijn ons donaties verleend uit tal van hoeken. Vrienden, familie, collega’s. Grote en bescheiden donaties, maar allen uit een goed hart.

We zijn een heel eind gekomen dankzij jullie. Mijn nichtjes en neefjes kunnen naar goede scholen, woonomstandigheden zijn verbeterd en we zijn dankzij jullie hulp in staat die verder te verbeteren. Ondanks het verlies van mijn broer voelen mijn nichtjes zich gesteund vanuit de andere kant van de wereld, zij zijn niet alleen. Bedankt! Maar we zijn er nog niet, dus blijf nog even bij ons/ kom erbij!

De reis en mijn familie

Allereerst is mijn moeder in juni naar onze familie in Indonesië afgereisd om hen weer na een flinke poos in de armen te sluiten. Daarnaast is ze natuurlijk afgereisd om zelf te beleven hoe zij het maken. Niet alleen nu 2,5 jaar na de oprichting van ons gezamenlijk project: de Agus Lomy Stichting. Maar ook 3 jaar na het overlijden van mijn broer, hoe vergaat het mijn nichtjes? Op school? Sociaal en gezondheid? Hoe zijn hun woonomstandigheden?

Hoe is het met mijn broer en zussen? Mijn neefje Hero? Het is mijn bijzondere moeder die daar dit jaar verslag van doet. Daarover dus spoedig meer.

Zelf zal ik volgend jaar, hopelijk met mijn hele familie (NL, Hong Kong en Indonesië) samen te komen. En ik hoop op de spoedigheid daarvan.

De bestuurswisseling

Een andere belangrijke ontwikkeling begin dit jaar is natuurlijk het vertrek uit de Stichting van een voor mij zeer bijzondere vrouw. Myon. Wiens kracht en energie de afgelopen jaren zeer belangrijk is geweest voor mij, maar ook voor mijn familie hier en in Indonesië. Overigens, nog steeds onderhoudt ze contact met onze familieleden in Indonesië. Ze zijn dol op haar en zij op hen. Myon en ik hebben nog steeds goed contact, onze wederzijdse hoop is dat we ons geluk vinden, ook al zou dat zonder elkaar zijn.

Als vanzelfsprekend wil ik haar en haar compagnon Floor dan ook met hun mooie en groeiend online reisbureau, the Travel Club (gericht op deskundig reisadvies op maat), alle succes toewensen in deze ondernemingsfase!

Het gevolg daarvan was een tweekoppig bestuur. En er moest gezocht worden naar sprankelende vervanging om in ieder geval de rol van Myon over te nemen. Met trots mag ik jullie dan ook meedelen dat die is gevonden in een drietal nieuwe bestuurders, tevens geweldige mensen.

Allereerst mijn dierbare en beste vriendin Monique de Mandt, moeder van twee prachtige dochters. Rijk aan ervaring, ideeën en opleiding, voor ons de juiste persoon om de rol van secretaris op te pakken.

Dan, een bijzondere vrouw die mij al mijn hele leven kent. Een geweldige en humorvolle tante van mij, mijn broers en zus. Coby. Met haar positieve energie zal ze de komende jaren in ieder geval een belangrijke rol vervullen in de besluitvorming van de Stichting als vijfde bestuurder en klankbord. Voor de Stichting heeft ze haar royale karakter al eens tentoongespreid door haar verjaardag op te dragen aan ons. En is een prachtig bedrag aan donaties binnengekomen.

Last but not least, Mischa de Vries. Een van mijn beste vrienden, geweldenaar en sinds kort trotse vader van Benjamin. Samen met zijn partner Liesbeth zijn zij een van onze vaste donateurs. Wij zijn hen daarvoor uiteraard zeer erkentelijk. Maar er is meer, want Mischa is voor mij ook belangrijke inspiratie geweest om de stichting op te richten (misschien onbewust, maar dat weet je nooit bij zo’n dynamische geest). Mischa zal met name het stukje online en pr oppakken. In zijn huidige werkveld heeft hij daarin de nodige ervaring opgedaan en we zijn dan ook verheugd hem bij ons team te mogen voegen. Ook hij zal voor de nodige creatieve en energieke wind gaan zorgen.

De 4 daagse (?) en meer….

Dit jaar heeft mijn moeder wederom de intentie de vierdaagse te lopen. Ook vorig jaar waren er veel belangstellenden en donateurs die haar vleugels gaven 120 km uit te lopen. Zelf had ik dit jaar ook de intentie mij in te schrijven, maar was te laat! (serious) Wat achteraf na mijn werkgeverswissel vlak voor de zomer ook beter uitkwam.

Het is dan ook zeer teleurstellend, met name voor mijn moeder, te moeten melden dat zij door een blessure dit jaar zeker niet aan de start kan verschijnen. Ze zal hier zelf ook nog eea over zeggen denk ik komende dagen. Goed nieuws hier is wel dat een geweldig persoon zich heeft aangeboden om te lopen voor mijn familie, voor de Agus Lomy Stichting. We gaan ons daarom ook zeker inzetten hem in de kijker te spelen en een prachtig mooie vierdaagse te bezorgen. Wij zullen snel bekend maken wie deze 4daagse held is!

Het tweede wat ik  op dit punt wil aankondigen is dat ikzelf een leuk evenement heb gevonden waar ik voor kan zweten. Een leuke sponsor actie in touw kan brengen. Al 30 edities (meen ik) wordt hier een kleine route gerend van 15K, de Zevenheuvelenloop. Dus ik heb me daar maar voor ingeschreven. Overigens ben ik al een paar weken aan het joggen (dat is heel langzaam rennen) en denk dat ik voor november wel fit genoeg ben voor 15K, al moet er nog wel heel wat getraind gaan worden.

Ik hoop natuurlijk op mensen die met me meelopen voor mijn familie, voor de Agus Lomy Stichting! Of gewoon een berichtje sturen dat ik door moet lopen of zo…..

Wat nog meer? We hopen in ieder geval dit jaar op een wat meer regelmatige basis activiteiten te verrichten en daarover te berichten. Wordt vervolgd. Beste vrienden en familie, bedankt voor jullie aandacht.

Alle goeds,

Rony Eltink